Materiaal

Weerstand

Traditionele materialen isoleren op basis van weerstand: de warmte wordt onder ‘weerstand’ langzaam doorgelaten, maar is uiteindelijk dus weg.

Reflectie isoleert op basis van terugkaatsing van de warmte (door middel van aluminium), daar waar je de warmte wil hebben, namelijk binnenshuis. Vergelijk de werking met bijvoorbeeld een aluminium onderkoelingsdeken, een thermoskan of aluminium keukenfolie.

k

Gerecycled materiaal

De drager van ons isolatiemateriaal is vervaardigd uit gerecycled materiaal. Hiervoor is dus niet geput uit nieuw aangeboorde grondstoffen.

Hergebruik

verpakkingszakken van het isolatiemateriaal worden bij ons weer hergebruikt als afvalzakken.

g

'Schoon' aluminium

Dit aluminium wordt middels een ingewikkeld proces (elektrolyse) verkregen uit bauxiet, stroom hiervoor wordt opgewekt uit schone waterkrachtcentrales in Scandinavië.

Warmteverliezen
Bovendien pakt onze hybride oplossing, in tegenstelling tot de traditionele isolatiematerialen, alle drie de warmteverliezen aan. Hierdoor is deze manier van isoleren vele malen effectiever en kan er bijna geen warmte meer uit je woning verdwijnen!

Convectie (28%)

Convectie (stroming): convectieverlies is het warmteverlies door luchtverplaatsing, bijvoorbeeld als de voordeur open gaat en er warme lucht naar buiten ontsnapt. Of warme lucht die door ventilatieroosters of kiertjes in een ongeïsoleerd dak naar buiten gaat. Dit convectieverlies is gemiddeld 28%.

Conductie (7%)

Conductie (geleiding): met een warme kop koffie in de hand voel je de warmte van de hete koffie naar je hand gaan en je hand wordt hierdoor warmer. De warmte geleidt door het materiaal (de kop en je hand) heen omdat deze materialen elkaar raken. Bij je huis is dit hetzelfde principe: het huis staat op de grond of er staat een onverwarmde garage tegenaan. De materialen raken elkaar en de warmte stroomt weg van je huis naar de grond en garage. Dit warmteverlies is gemiddeld zo’n 7%.

Radiatie (65%)

Radiatie (straling): net zoals bijvoorbeeld de zon of vloerverwarming ‘straalt’ je woning in de winter warmte uit. Dit is het grootste warmteverlies van een woning en bedraagt gemiddeld 65%.

Materiaaldiktes

Met een ruime keuze uit materiaaldiktes bekijken we samen met jou de beste toepassing voor jouw woning.

Wist je dat we met reflectietechniek zelfs hogere isolatiewaardes kunnen realiseren dan voor nieuwbouw woningen gelden? Over verduurzamen gesproken…!

Meer informatie

Materiaal

Zomer- & wintereffect

Gezondheid

Duurzaam

Dakisolatie

Kruipruimte

Gevelisolatie

Offerte?

Vergeet alstublieft uw emailadres niet te vermelden.

ComfortLogic

Isoleren

Verwarmen

 

Contact

Eisenhowerweg 11a

5466 AB, Veghel

Tel: 085-0512663

Email: info@gaffert.com

Deze website is gebouwd door JSTMEDIA