isoleren

De basis

Een perfect geïsoleerd huis is de basis voor een duurzame woning die klaar is voor de toekomst. Want alle (warmte)energie die niet verloren gaat hoeft ook niet aangevuld te worden. Samen met jou gaan we voor het maximaal haalbare isolatierendement voor jouw woning. Goed voor onze planeet en natuurlijk goed voor je portemonnee!

Natuur als inspiratie
Voor de keuze van isolatietechniek heeft Gaffert zich laten leiden door de natuur. Want verlies van warmte in een huis is in feite een eenvoudig natuurkundig fenomeen.

Warmteverliezen
Wist je bijvoorbeeld dat je woning op drie manieren warmte verliest, waardoor in de winter je verwarming aan moet om deze verloren warmte weer aan te vullen?

Deze 3 warmteverliezen zijn:

Convectie (28%)

Convectie (stroming): convectieverlies is het warmteverlies door luchtverplaatsing, bijvoorbeeld als de voordeur open gaat en er warme lucht naar buiten ontsnapt. Of warme lucht die door ventilatieroosters of kiertjes in een ongeïsoleerd dak naar buiten gaat. Dit convectieverlies is gemiddeld 28%.

Conductie (7%)

Conductie (geleiding): met een warme kop koffie in de hand voel je de warmte van de hete koffie naar je hand gaan en je hand wordt hierdoor warmer. De warmte geleidt door het materiaal (de kop en je hand) heen omdat deze materialen elkaar raken. Bij je huis is dit hetzelfde principe: het huis staat op de grond of er staat een onverwarmde garage tegenaan. De materialen raken elkaar en de warmte stroomt weg van je huis naar de grond en garage. Dit warmteverlies is gemiddeld zo’n 7%.

Radiatie (65%)

Radiatie (straling): net zoals bijvoorbeeld de zon of vloerverwarming ‘straalt’ je woning in de winter warmte uit. Dit is het grootste warmteverlies van een woning en bedraagt gemiddeld 65%.

Voor – Tijdens – Na

Meer informatie

Materiaal

Zomer- & wintereffect

Gezondheid

Duurzaam

Dakisolatie

Kruipruimte

Gevelisolatie

Offerte?

ComfortLogic

Isoleren

Verwarmen

 

Contact

Eisenhowerweg 11a

5466 AB, Veghel

Tel: 085-0512663

Email: info@gaffert.com

Deze website is gebouwd door JSTMEDIA