Isoleren

Bij Gaffert draait het om 3 dingen: jouw comfort, jouw besparing en onze planeet.

Isoleren

De basis

Een perfect geïsoleerd huis is de basis voor een duurzame woning die klaar is voor de toekomst. Want alle (warmte)energie die niet verloren gaat hoeft ook niet aangevuld te worden. Samen met jou gaan we voor het maximaal haalbare isolatierendement voor jouw woning. Goed voor onze planeet en natuurlijk goed voor je portemonnee!

Voor de keuze van isolatietechniek heeft Gaffert zich laten leiden door de natuur. Want verlies van warmte in een huis is in feite een eenvoudig natuurkundig fenomeen.

Wist je bijvoorbeeld dat je woning op drie manieren warmte verliest, waardoor in de winter je verwarming aan moet om deze verloren warmte weer aan te vullen?

Warmteverliezen

Deze drie warmteverliezen zijn:

Convectie (28%)

Convectie (stroming): convectieverlies is het warmteverlies door luchtverplaatsing, bijvoorbeeld als de voordeur open gaat en er warme lucht naar buiten ontsnapt. Of warme lucht die door ventilatieroosters of kiertjes in een ongeïsoleerd dak naar buiten gaat. Dit convectieverlies is gemiddeld 28%.

Conductie (7%)

Conductie (geleiding): met een warme kop koffie in de hand voel je de warmte van de hete koffie naar je hand gaan en je hand wordt hierdoor warmer. De warmte geleidt door het materiaal (de kop en je hand) heen omdat deze materialen elkaar raken. Bij je huis is dit hetzelfde principe: het huis staat op de grond of er staat een onverwarmde garage tegenaan. De materialen raken elkaar en de warmte stroomt weg van je huis naar de grond en garage. Dit warmteverlies is gemiddeld zo’n 7%.

Radiatie (65%)

Radiatie (straling): net zoals bijvoorbeeld de zon of vloerverwarming ‘straalt’ je woning in de winter warmte uit. Dit is het grootste warmteverlies van een woning en bedraagt gemiddeld 65%.

Isolatie timelapse

Halfsteense schuur voorzien van geïsoleerde voorzetwand

Meer informatie

Materiaal

Traditionele materialen isoleren op basis van weerstand: de warmte wordt onder ‘weerstand’ langzaam doorgelaten, maar is uiteindelijk dus weg.

Reflectie isoleert op basis van terugkaatsing van de warmte (door middel van aluminium), daar waar je de warmte wil hebben, namelijk binnenshuis. Vergelijk de werking met bijvoorbeeld een aluminium onderkoelingsdeken, een thermoskan of aluminium keukenfolie.

Bovendien pakt onze hybride oplossing, in tegenstelling tot de traditionele isolatiematerialen, alle drie de warmteverliezen aan. Hierdoor is deze manier van isoleren vele malen effectiever en kan er bijna geen warmte meer uit je woning verdwijnen!

Met een ruime keuze uit materiaaldiktes bekijken we samen met jou de beste toepassing voor jouw woning. Wist je dat we met reflectietechniek zelfs hogere isolatiewaardes kunnen realiseren dan voor nieuwbouw woningen gelden. Over verduurzamen gesproken…!

Ben je benieuwd wat Gaffert samen met jou voor jouw woning kan bereiken? klik dan op onze slimme rekentool

Zomer- en wintereffect

’s-Winters heerlijk warm en in de zomer verfrissend koel!

Natuurlijk wil je niet alleen dat het in de winter binnen lekker warm is (en blijft!), maar met het oog op de alsmaar heter wordende zomers is het ook heerlijk wanneer het in jouw supergoed geïsoleerd huis verfrissend koel blijft. Zodat je ’s-nachts comfortabel van je nachtrust kunt genieten, in plaats van urenlang klam van het zweet in je bed ligt te woelen. En mocht je zelfs over een airconditioning beschikken, dan bespaar je ook nog eens enorm op je energiekosten.

Met de reflectietechniek van Gaffert geniet je dus niet alleen in de winter, maar ook juist in de zomer van een perfect geïsoleerd huis.

Veilig

Onze reflectie isolatie is 100% veilig voor jouw en onze gezondheid. In tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen zoals schuimsoorten en wolsoorten kun je tijdens onze werkzaamheden gewoon in je huis blijven.

Ons isolatiemateriaal is hypoallergeen, en heeft geen schadelijke effecten voor huid en luchtwegen. Onze medewerkers kunnen zonder handschoenen en mondkapjes hun werkzaamheden uitvoeren! En bij onze toepassing van kruipruimte isolatie wordt zelfs ook het schadelijke radongas tegen gehouden.

Duurzaam

We mogen, kunnen en moeten verduurzamen. De kunst is om dit slim én betaalbaar te doen. Met reflectie isolatie van Gaffert bereiken we een maximale energiebesparing, dus maximale winst voor het milieu en jouw portemonnee.

Ons isolatiemateriaal is 100% recyclebaar. Dus mocht misschien na vele tientallen jaren je huis ooit afgebroken worden, dan is het isolatiemateriaal eenvoudig en veilig te verwijderen, en volledig te recyclen. Ook indirect super duurzaam dus.

Veel traditionele isolatiematerialen degraderen, wat wil zeggen dat de isolerende werking naar verloop van tijd sterk afneemt. Ons reflectiemateriaal doet dat nauwelijks, en blijft ook na vele jaren nog maximaal presteren. Dat is duurzaam voor nu én de toekomst!

Vanuit het streven naar een duurzamere samenleving is zelfs aan de kleinste details gedacht… ons isolatiemateriaal wordt vanaf de fabriek samengeperst verpakt, zodat het product een klein transportvolume heeft. Op die manier wordt het milieu minder belast en dragen we ook hiermee bij aan een duurzamere samenleving.

Dakisolatie

Via het dak gaat gemiddeld de meeste warmte verloren. Warmte stijgt immers op, en via een slecht of ongeïsoleerd dak gaat de warmte naar buiten en moet de verwarming flink aan de bak om het binnen weer warm te krijgen.

Door van binnenuit een perfecte isolatieschil in je dak aan te laten brengen zorgen onze medewerkers ervoor dat er nauwelijks nog warmte door je dak kan verdwijnen. Dat scheelt dus enorm veel op je energierekening. En omdat wij bij Gaffert gespecialiseerd zijn in reflectietechniek profiteer je niet alleen in de winter van fikse besparing en comfort, maar juist ook in de zomer van een heerlijk koele zolder!

En wil je van het gas af en geen lelijke buizen en radiatoren meer? Dan integreren we onze all-electric verwarmingselementen in de afwerking van je zolder. En de stroom wek je natuurlijk zelf op met je zonnepanelen. Supermooi, superstrak, superslim! 

Kruipruimte

Heeft je huis een kruipruimte, en voel je in de winter de kou van beneden optrekken, dan biedt onze kruipruimte isolatie dé perfecte oplossing. In tegenstelling tot slechts een bodembedekker zoals wolvlokken, bodemzeil of parels, is onze 13- of 17-laagse reflectie toepassing een daadwerkelijke en meest effectieve vloerisolatie. De warmte van de begane grond wordt letterlijk teruggekaatst naar waar je deze hebben wil: de binnenkant van je woning en niet naar de koude ruimte onder je huis!

Trouwens, wist je dat in geval van vloerverwarming het effect nog eens éxtra vergroot wordt omdat je zonder isolatie enorm veel warmte verliest naar je kruipruimte.

Bovendien houdt ons isolatiemateriaal het schadelijke radongas tegen, dus ook nog eens beter voor je gezondheid.

Gevelisolatie

Wij bij Gaffert willen graag de gevel van je woning op een perfecte manier voor je isoleren. En juist omdat we, aansluitend bij jouw verduurzamingsambities, een optimaal resultaat willen bereiken passen we ook hier bewust de techniek van reflectie toe, en dat doen we bij Gaffert niet door middel van  spouwmuurvulling. Want alleen met reflectie pak je namelijk alle drie de warmteverliezen aan (7% conductie, 28% convectie en 65% radiatie).

Aan de binnenzijde van je woning plaatsen we voorzetwanden, waarin de reflectie isolatie is geïntegreerd. En wil je het helemaal luxe en zijn je ambities om slim en duurzaam voor gasloos te gaan, dan integreren we in je nieuwe gevel ons zichtloze all-electric verwarmingsysteem. Geen lelijke buizen en radiatoren meer, maar een heerlijk comfortabele warme muur. En de stroom wek je natuurlijk zelf op met je zonnepanelen.

Supermooi, superstrak, superslim! 

Klaar om duurzaam te gaan wonen?

Voor een gesprek of een kostenberekening
zijn wij u graag van dienst!

ComfortLogic

Isoleren

Verwarmen

 

Contact

Eisenhowerweg 11a

5466 AB, Veghel

Tel: 085-0512663

Email: info@gaffert.com